Asfaltsoorten Het juiste asfalt voor uw project

Onze asfaltsoorten

Wij produceren het beste asfaltmengsel voor elk project. Kies voor een standaard, duurzaam of innovatief mengsel. Geluidsreducerend, circulair, klimaatvriendelijk en duurzaam. Combinaties hiervan zijn ook mogelijk.

Zeer open asfaltbeton

AsfaltNu ontwikkelt en levert Zeer Open Asfalt Beton dat opspattend water (‘splash and spray’) voorkomt en het verkeersgeluid vermindert. Dankzij de uitstekende waterdoorlatendheid blijft er geen water op het wegdek staan. Dit verbetert het zicht voor de automobilist, voorkomt aquaplaning en draagt zo bij aan verkeersveiligheid. AsfaltNu levert ZOAB ook als laag-temperatuur asfalt en circulair asfalt. Of kies voor een combinatie van duurzame eigenschappen. We innoveren continu.

Steen Mastiek Asfalt

Gaat het om de aanleg van een provinciale weg of een weg binnen de bebouwde kom? Dan is Steen Mastiek Asfalt (SMA) waarschijnlijk de beste oplossing. AsfaltNu levert deze asfaltsoort in diverse mengsels, ook met duurzame eigenschappen.

Geluidsreducerend asfalt

Dunne Geluidsreducerende Deklagen voor specifieke toepassingen. Dankzij dit geluidsreducerende asfalt kunnen in sommige situaties hierdoor geluidswerende voorzieningen achterwege blijven, zoals geluidsschermen en gevelisolatie.

Asfaltproductie bij lage temperatuur

Reductie van CO₂, stikstof en andere emissies. Daarvoor zorgt asfalt geproduceerd bij verlaagde temperatuur. We produceren het asfalt op een temperatuur van circa 105°C in plaats van 165 °C, afhankelijk van het mengseltype. Op naar maximale energiebesparing en minimale CO2-uitstoot.

Circulair asfalt

Hoe meer asfalt we kunnen hergebruiken, hoe beter. Daarom zetten we in op circulair asfalt. Sterker, we produceren dit al. Onze mengsels zijn voor 40, 60 of zelfs 80% samengesteld uit oud asfalt. Voor zowel tussen- en onderlagen als op deklagen. En voor zowel nieuwe wegen als renovatie.

Levensduurverlenging

Als asfalt langer meegaat, dan scheelt dat veel grondstoffen. Ook scheelt het energiegebruik en CO2-uitstoot bij de productie en het transport. Dat heeft dus een positief effect op natuur en milieu. Én het scheelt kosten en overlast door wegwerkzaamheden. AsfaltNu ontwikkelt daarom asfalt dat minder snel veroudert en dus langer meegaat. Ook voeren we metingen uit.
0
asfaltcentrales
0
medewerkers
0
kilometers gerecycled asfalt

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden