Asfaltinnovatie

De enige weg is vooruit

We willen toe naar een 100% circulaire en duurzame asfaltindustrie. Dit beschouwen we als onze belangrijkste maatschappelijke opgave. Innovatie is de sleutel tot een duurzamer en groener Nederland.

Asfaltinnovatie

Bij AsfaltNu is innovatie essentieel. Met als doel om toe te werken naar een branche met een positieve impact op de leefomgeving. Dat is in het belang van huidige en volgende generaties. Uiteindelijk willen we toe naar een 100% circulaire en duurzame asfaltindustrie. We beschouwen dit als onze belangrijkste maatschappelijke opgave. Profiteer ook van onze kennis, kunde en innovatiekracht.

Duurzaam asfalt, op alle fronten

Het asfalt van de toekomst levert op meerdere fronten een bijdrage aan een beter milieu. Namelijk: op het gebied van circulariteit (we kiezen voor een zo hoog mogelijk hergebruik van oud asfalt), energieneutraliteit (we verbruiken evenveel energie als dat we – schoon – opwekken) en levensduur (hoe langer asfalt meegaat, hoe geringer de milieu-impact). Dit voorkomt afname van nieuwe grondstoffen en daarmee uitputting van de aarde.

Strak proces van idee naar productie

Bij AsfaltNu is innovatie een strak proces met vaste tussenstappen en duidelijke criteria. Dat dwingt ons om te focussen. Zo komen we tot goede oplossingen die worden gedragen door de markt. Is de innovatie commercieel kansrijk, dan zoeken we partners met wie we kunnen demonsteren dat het mengsel in de praktijk toepasbaar is. Uiteindelijk brengen we ons nieuwe product naar de markt.

Samenwerking is de sleutel

Innoveren kunnen we niet alleen. We werken graag samen met alle partijen in de productiekolom: van leverancier tot opdrachtgever en de klant die ons asfalt koopt. En alle partijen daartussenin. Grondstofleveranciers dagen we uit om hun grondstoffen op duurzame wijze te winnen. En leveranciers van asfaltinstallaties staan voor de uitdaging om volledig nieuwe technieken te ontwikkelen. Ook binnen AsfaltNu is er een nauwe samenwerking. Bij ons is innovatie niet voorbehouden aan de innovatiemanagers. Al onze medewerkers zijn betrokken en gedreven vernieuwers, tot en met de asfaltmenger.


Research & Development Vragen over onze innovaties
bel0345 - 47 17 36
neem contact op
Deel dit artikel

Downloads

Poster E&E Congress 2021

High quality reuse of polymer modified Asphalt

PDF (0,7MB)Download
Paper E&E Congress 2021

High quality reuse of polymer modified Asphalt

PDF (3,5MB)Download
Poster E&E Congress 2021

LE2AP towards sustainable 100% surface to surface warm in plant asphalt recycling

PDF (0,4MB)Download
Paper E&E Congress 2021

LE2AP towards sustainable 100% surface to surface warm in plant asphalt recycling

PDF (2,7MB)Download

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden