Circulair asfalt

Circulair asfalt, voor alle lagen

Hoe meer asfalt we kunnen hergebruiken, hoe beter dat is voor het milieu. AsfaltNu ontwikkelt daarom hoogwaardig circulair asfalt. Ontdek de mogelijkheden.

Circulair asfalt

Hoe meer asfalt we kunnen hergebruiken, hoe beter dat is voor het milieu. We zetten daarom in op het ontwikkelen van circulair asfalt. Sterker, we produceren dit al. Het gaat om mengsels die voor 40, 60 of zelfs 80% zijn samengesteld uit oud asfalt en die alle kwaliteitstoetsen doorstaan. We passen dit circulaire asfalt toe op zowel tussen- en onderlagen als op deklagen. En voor zowel nieuwe wegen als onderhoud. Bovendien brengen we de inzet van nieuwe grondstoffen verder terug door secundaire grondstoffen toe te passen. Zo dragen we bij aan de ambitie om onze aarde minder te belasten.

Wat is circulair asfalt?

Circulair asfalt is nieuw asfalt dat is gemaakt uit oud asfalt. Hergebruik is niet nieuw in de asfaltindustrie: recycling wordt al jaren toegepast in de onderlagen. Een flinke stap verder is horizontaal hergebruik, waarbij we materialen uit oude deklagen toepassen voor nieuwe deklagen.

Daarom circulair asfalt van AsfaltNu

AsfaltNu loopt voorop, ook als het gaat om circulair asfalt. We streven naar 95% of zelfs 100% circulariteit van het totale wegdek. Dat betekent dat we oud asfalt in een zo hoog mogelijk percentage willen toepassen, in zowel de onderlagen en de tussenlagen als de deklaag. Met innovatieve technieken krijgen we dat voor elkaar. Op naar 100% circulair en duurzaam asfalt.
  • Asfalt met hoog percentage recycling
  • Voor vrijwel alle asfaltsoorten
  • Voor nieuwe wegen en wegrenovatie
  • Op naar 100% circulair en duurzaam


Bedrijfsbureau Heeft u vragen over onze asfaltsoorten
bel0345 - 47 17 36
bestel nu
Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden