Publicatiebank

Uitgelichte publicatie

Deklaagmonitoring met de wegdektest

Deklaagmonitoring met de wegdektest

De kwaliteit van mastiek, de bindende component van asfalt, is vaak bepalend voor de kwaliteit van een deklaag.

Filter

Roadmap

De asfaltindustrie en haar afnemers staan voor grote uitdagingen. Publieke opdrachtgevers willen net als AsfaltNu de asfaltketen op korte termijn klimaatneutraal maken. Bovendien zou de asfaltketen bij voorkeur ook energie-neutraal moeten zijn. Om bij te dragen aan deze doelen wil AsfaltNu de energie-behoefte van asfaltproductie terugdringen door de bredere toepassing van lage temperatuur asfalt. Klimaatneutraliteit wordt daarna bereikt door over te schakelen op CO2-neutrale vormen van energie.

Daarnaast moet de asfaltketen ook volledig circulair en duurzaam zijn. Dit betekent dat AsfaltNu hoogwaardig nieuw asfalt zal produceren dat voor een steeds groter deel uit oud asfalt zal bestaan. Natuurlijk worden hiervoor technieken ingezet die de kwaliteit van het nieuwe asfalt garanderen en daarnaast het opwarmen of reactiveren van oud asfalt zonder emissies mogelijk maken.

Invulling van deze doelstellingen vergt een inspanning van jaren. Eerst wordt, in de periode tot 2030, kennis opgedaan, daarna wordt overgegaan op de bouw van nieuwe duurzame asfaltfabrieken. In 2040 zullen alle asfaltfabrieken van AsfaltNu zijn vervangen. Meer detail van de Road Map van AsfaltNu [hier].

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden