Asfaltproductie bij lage temperatuur

Asfaltproductie bij lage temperatuur, voor vrijwel alle mengsels

Asfalt geproduceerd op circa 105°C. Voor energie- en emissiereductie van het productieproces. Voor vrijwel alle mengsels.

Productie bij lage temperatuur

Van oudsher kost asfalt produceren veel energie. Dat kan en moet anders, vinden we. Als gedreven vernieuwers ontwikkelen we nieuwe, duurzamere productietechnieken. Op weg naar maximale energiebesparing en minimale CO₂-uitstoot. Het resultaat: asfaltproductie bij lage temperatuur.

Reductie van CO₂, stikstof en andere emissies

We produceren het asfalt op een temperatuur van circa 105°C in plaats van 165 °C, afhankelijk van het mengseltype. Dat betekent een energiereductie van 30 tot 35%. Omdat onze asfaltcentrales minder gas nodig hebben, scheelt dit ook CO₂, stikstof (NOx) en andere emissies. Dit zorgt voor een aanzienlijke milieuwinst. Nog een voordeel: omdat het asfalt eerder is afgekoeld, kan de wegbeheerder de weg eerder openstellen voor verkeer.Vrijwel alle asfaltmengsels

De asfaltcentrales van AsfaltNu kunnen vrijwel alle mengsels op deze duurzame manier produceren.

Daarom asfalt geproduceerd bij lage temperatuur

Onze asfaltmengsels bevatten een hoog percentage gerecycled granulaat. We hergebruiken tot wel 80% oud asfalt, met behoud van kwaliteit. Onze ambitie reikt nog veel verder. Uiteindelijk willen we toe naar 95% of zelfs 100% recycling. Asfalt geproduceerd bij lage temperatuur van AsfaltNu gaat net zo lang mee als conventioneel asfaltbeton. Ook is het even ongevoelig voor wegschade.
  • Minder verbruik van energie en emissies
  • Hoog percentage gerecycled asfaltgranulaat
  • Geschikte methode voor vrijwel alle asfaltmengsels
  • Met behoud van kwaliteit
  • Door Rijkswaterstaat gevalideerd voor onderlagen en deklagen
  • Gevalideerd door het Asfaltkwaliteitsloket
Bedrijfsbureau Heeft u vragen over onze asfaltsoorten
bel0345 - 47 17 36
bestel nu
Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden