Geschreven door Communicatie
30 maart 2023

Alles draait om een goede klantrelatie

Klanten van AsfaltNu Stein hebben veel te maken met Pie Brassée. Want hij is niet alleen installatiechef, maar sinds medio 2022 ook commercieel verantwoordelijk. Die dubbele pet past hem goed én heeft een aantal praktische voordelen. “Omdat ik de klanten goed ken, weet ik wat er bij hen speelt. Ik schakel snel met hen en stuur op de centrale bij als dat nodig is.”

Al meer dan twintig jaar werkt Pie Brassée bij de asfaltcentrale in het Zuid-Limburgse Stein. “Ik begon als operator en heb alle onderhoudstaken wel gedaan. Ik had aangegeven dat ik ooit installatiechef zou willen worden. In 2017 overleed onverwacht de toenmalige installatiechef Rino van Os. Door deze droevige aanleiding ging het wel heel snel.

Just-in-time levering
Als installatiechef is Pie verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de centrale. “Ik ben aanspreekpunt voor iedereen, voor collega’s, klanten, leveranciers, onderaannemers en gemeente. Ik zorg voor de personeelsplanning, zorg dat er genoeg grondstoffen zijn en dat die op tijd binnen zijn. Én ik zit bij de planningsoverleggen met klanten. Daarbij geef ik aan of een klantvraag productietechnisch haalbaar is. Een just-in-time levering is altijd maatwerk, wat we realiseren in goed overleg met de klant. Verder ben ik verantwoordelijk voor de continuïteit van de installatie. Is er uitval, dan schakelen we snel. Omdat ik operator ben geweest, ken ik de installatie goed.”

Constante kwaliteit
Continuïteit van de productie staat voorop, net als een constante kwaliteit. “Dat is een taak van onze twee technologen: Remy Collaris en Oliver Grefen. Zij bemonsteren alle inkomende grondstoffen én al het uitgaande asfalt. Zo nodig sturen ze bij. We hebben dagelijks contact en periodiek hebben we een langer overleg.”

Goede klantrelatie
Alles draait om een goede klantrelatie. “Dat begint bij de jongens in de commandoruimte: de operator en de weger. Zij hebben dagelijks goed contact met de uitvoering. Als op de centrale een auto langer moet wachten dan gepland, dan nemen zij contact op met de uitvoering. En andersom: stel dat een asfaltmachine op de weg kapot gaat, waardoor auto’s later terugkomen om te laden, dan is dat voor ons belangrijk om te weten. Dat werkt aan beide kanten meestal goed. Komen ze er in de commandoruimte niet uit, dan bellen ze mij en overleg ik met de uitvoerders van het project.”

De commerciële activiteiten nam Pie over van Hans Leenders†. Pie krijgt hierbij ondersteuning van Mark Frunt. “Ik houd goed contact met onze klanten, zowel telefonisch als op locatie. We bespreken dan de samenwerking, de wensen en de eventuele knelpunten. We nodigen klanten ook hier op de centrale uit, zodat ze kunnen zien hoe het bij ons werkt. Dat persoonlijke contact is belangrijk, zeker hier in Limburg.”

Duidelijkheid geven én vragen
Fijn, die combinatie van installatiechef en commercie? Pie vindt van wel. “Ik weet wat een klant belangrijk vindt en heb rechtstreeks contact. Als er iets is, kan ik dat doorgeven aan de operator. Andersom kan de operator bij mij terecht als het handig is dat ik de klant even bel. Belangrijk is vooral dat ik aan de voorkant al goede afspraken maak met de klant, over het proces van plannen, de verwachte tonnen asfalt en de kwaliteit.”

Ook het borgen van de levertijden is een samenspel met de klant, vertelt Pie. “Van elk mengsel kunnen we dagelijks een bepaald aantal tonnen draaien. Het is daarom dat we klanten vragen om tijdig te plannen. Dan kan ik zeggen of het mogelijk is. Is het inderdaad mogelijk, dan plannen we de opdracht in en leveren we volgens planning. Duidelijkheid geven én duidelijkheid vragen, zo creëer je wederzijds begrip.”

Mooi werk
Pie houdt van zijn werk, vooral de diversiteit spreekt hem aan. “De ene keer doe ik de productieplanning, een andere keer help ik mee in de centrale, of klim ik op de laadschop omdat de machinist eerder weg moet. Als installatiechef heb ik ook veel contact met de directie, waardoor ik het grotere plaatje meekrijg.” Wat zijn Wow-momenten in zijn werk? “Een groot project zoals in 2022 de snelweg tussen Heerlen en Maastricht. In korte tijd produceerden we volcontinu, in drie ploegen, zo’n 100.000 ton asfalt. Als zoiets dan goed loopt, is dat genieten.”


Pie Brassée - Installatiechef AsfaltNu Stein

Aanvraag doen? Mail, bel of ga naar asfaltnu.nl

Wil je een aanvraag doen bij AsfaltNu? Dat kan op diverse manieren. Je kunt mailen (verkoop@asfaltnu.nl) , bellen (0345 – 47 17 36) of online bestellen via www.asfaltnu.nl/bestellen

Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden