Geschreven door Communicatie
09 februari 2023

Optimale dienstverlening in contact met de klant

Dien je een aanvraag in bij AsfaltNu? Grote kans dat je, zonder het te weten, te maken krijgt met Joey Blaauwiekel. Als commercieel medewerker bij AsfaltNu beantwoordt hij vragen over mengsels en geeft hij prijzen af. “We adviseren de best passende mengsels voor een goede prijs, zodat de klant het werk krijgt gegund.”

Dagelijks rijdt Joey over het asfalt van de A15 vanuit zijn woonplaats Rotterdam naar Culemborg. En weer terug. Hij heeft het er graag voor over. Met het hbo-diploma Civiele Techniek op zak, kwam hij in 2020 werken bij AsfaltNu. “Werken bij een totaal nieuw bedrijf waarin je samen bij nul begint; hoe vaak maak je dát nou mee!” Door corona werkte hij lange tijd thuis. “Dat was lastig, want ik kende niemand. Tijdens corona werd ook ons hoofdkantoor ingericht. Het is fijn dat ik daar nu werk, in samenwerking met mijn directe collega’s Jeroen Buijs (teamleider) en Marco Bogerman (planner).”

Prijslijsten samenstellen
Zijn eerste opdracht was het samenstellen van alle prijslijsten. “Het was een flinke puzzel om één geheel te maken van de mengsels van BAM en Heijmans. Veel mengsels komen overeen, maar er zaten verschillen in de gebruikte grondstoffen. Stapje voor stapje is het gelukt om alles goed in het systeem te krijgen.. Per 1 januari 2023 zijn we voor alle asfaltmengsels overgegaan op eigen AsfaltNu-mengselcodes.. Alleen de codes en de omschrijvingen van de mengsels veranderen. De samenstellingen van de mengsels blijven hetzelfde, net als de prijslijsten.”

Actuele prijzen
“We hebben veel te maken met prijsschommelingen, vooral sinds de oorlog in Oekraïne”, vertelt Joey. “Ik verwerk de actuele prijzen van elke grondstof op de juiste manier in het systeem. Daarmee wordt ook het financiële systeem gevoed. Hiervoor heb ik diverse ’systemen ingericht, zodat prijswijzigingen op de correcte wijze worden doorgevoerd in het financiële systeem. Klanten krijgen daardoor altijd een correcte offerte én – als de order doorgaat – een correcte prijs voor de geleverde asfalt.”

Vragen over mengsels
Het Bedrijfsbureau krijgt dagelijks aanvragen van klanten. Daarbij krijgen we vaak ook vragen over het meest geschikte mengsel. Ook krijgen we veel vragen in het kader van de milieukostenindicator (MKI), zoals vragen over laag-temperatuurasfalt en de circulariteit van asfalt. Zulke vragen stem ik af met de technische collega’s van AsfaltNu. Sommige parameters van onze mengsels zijn het geheim van de smid, maar klanten kunnen erop vertrouwen wij altijd het best passende mengsel adviseren.”

Steeds beter
“Elke aanvraag volgen we op. Na de gunningsdatum bellen we de klant om te horen of hij de opdracht gegund heeft gekregen. Ook horen we graag waarom wel of niet. Al deze informatie leggen we vast; dat helpt ons om onze klanten steeds beter te kunnen helpen. Door in contact te blijven met onze klanten, verbeteren we onze dienstverlening dus continu. Is de opdracht gegund, dan wordt onze offerte een opdracht met een werknummer en een planning. We gaan produceren!

Mooi werk
Het werk geeft Joey veel voldoening. “Vooral als een aanvraag die ik heb behandeld, buiten tot realisatie komt. Als je daar dan zelf langsrijdt en weet dat jij dat asfalt hebt verkocht, dát is mooi.”


Joey Blaauwiekel - Commercieel medewerker

Aanvraag doen? Mail, bel of ga naar asfaltnu.nl
Wil je een aanvraag doen bij AsfaltNu? Dat kan op diverse manieren. Je kunt mailen (verkoop@asfaltnu.nl) , bellen (0345 – 47 17 36) of online bestellen via www.asfaltnu.nl/bestellen

Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden