Geschreven door Communicatie
17 januari 2023

Het best passende mengsel tegen de juiste prijs

Als je een aanvraag indient bij AsfaltNu, dan komt die terecht bij het Bedrijfsbureau. Je krijgt informatie over het best passende mengsel en krijgt een goede prijs voor jouw aanbesteding. Jeroen Buijs is Teamleider bij het Bedrijfsbureau. Hij vertelt hoe zijn werk bijdraagt aan een tevreden klant.


Jeroen Buijs - Teamleider Bedrijfsbureau

Jeroen kent de asfaltsector als zijn broekzak. Zijn vader werkte vijftig jaar in de asfaltproductie, bij Heijmans. “Ik ben er dus van kleins af aan mee besmet”. Het was voor hem een kleine stap om er ook zijn werk van te maken. En zo begon Jeroen in 2000 als leerling-walsmachinist. In 2005 ging hij aan de slag in de asfaltcentrale van Zwijndrecht, eerst als process operator, later als voorman en vanaf 2019 als chef asfaltinstallatie. Sinds januari 2022 is hij Teamleider Bedrijfsbureau.

Vlekkeloos
“Als teamleider zorg ik ervoor dat het proces van aanvraag tot levering vlekkeloos verloopt”, vertelt Jeroen. “Dat doe ik samen met mijn directe collega’s Joey Blaauwiekel (commercieel medewerker binnendienst) en Marco Bogerman (planner). Samen zijn we als Bedrijfsbureau verantwoordelijk voor de aanvragen, de planning, de prijzen en de logistiek. Daarbij staat de klantvraag altijd voorop.”

Beste mengsel tegen de juiste prijs
Het Bedrijfsbureau heeft de taak om het best passende mengsel te offreren tegen de juiste prijs. “De prijzen worden bepaald door een combinatie van interne en externe factoren. Zoals de verkeersklasse en het mengsel, maar ook de actuele grondstofprijzen. Sinds de oorlog in Oekraïne is de markt enorm in beweging, waardoor we elke maand nieuwe prijslijsten moesten uitbrengen.”

Zelfs het lage water van de afgelopen, droge zomer had invloed, vertelt Jeroen. “Door de oorlog draaien in Duitsland de kolencentrales weer. Die kolen moeten natuurlijk worden verscheept. Veel schepen doen daarom geen transporten meer in Nederland, waardoor het transport duurder wordt. We houden de prijzen zo scherp mogelijk, zodat jij als klant de opdracht gegund krijgen.”

Oplossing vinden
Het Bedrijfsbureau is het eerste aanspreekpunt voor de installatiechefs van de centrales. Meestal gaat het dan over planningen, omdat dat een dagelijkse uitdaging is. Jeroen: “We krijgen een aanvraag vaak kort van tevoren binnen. Dan moet de centrale die order zien in te passen. De dagelijkse planningen liggen bij de centrales zelf, maar soms wordt het ingewikkeld. Bijvoorbeeld omdat de centrale op dat moment niet meer voldoende capaciteit heeft. Dan zijn wij de spil tussen alle centrales en bekijken we welke centrale kan bijspringen. Het komt ook voor dat een centrale niet tijdig aan grondstoffen kan komen. Ook dan worden wij ingeschakeld om een oplossing te vinden.”

Frees en asfalt
Het Bedrijfsbureau maakt planningen voor zowel freesasfalt als nieuw asfalt. “Meestal is dat dezelfde planning, want bij negen van de tien werken gaat er oud asfalt uit en nieuw asfalt in. De planning moet wel heel zorgvuldig zijn. Zo moet de centrale onder meer weten welk freesasfalt er terugkomt en hoeveel. De centrale kan daar dan weer het proces op afstemmen.”

Kennis over MKI-waardes
Het Bedrijfsbureau is ook hét loket voor de offerteaanvragen voor asfaltmengsels en de bijbehorende MKI-waarden. “Andere asfaltproducenten zijn vaak terughoudend met MKI-informatie, maar wij willen duurzaam zijn en delen daarom de benodigde informatie met onze klanten. We hebben hiervoor nauw contact met onze technologie-afdeling.

Aanvraag doen? Mail, bel of ga naar asfaltnu.nl
Wil je een aanvraag doen bij AsfaltNu? Dat kan op diverse manieren. Je kunt mailen (verkoop@asfaltnu.nl) , bellen (0345 – 47 17 36) of direct via www.asfaltnu.nl/bestellen
Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden