Geschreven door Research & Development
14 juni 2022

Lignine in bitumen?

De asfaltketen moet aanmerkelijk duurzamer worden dan ze nu is. Om dit te bereiken wordt onder andere ingezet op de ontwikkeling van bio-renewable alternatieven voor fossiel bitumen. De laatste jaren verschijnen met enige regelmaat berichten dat Lignine een bio-renewable bitumenvervanger zou zijn. AsfaltNu ziet lignine echter als
een vaste stof die zelfs bij 165°C nog niet overgaat in een viskeuze vloeistof. Hieruit volgt dat lignine ook als vaste stof en niet als bitumen deel zal uitmaken van de mastiek zeker wanneer verduurzaming ook gaat resulteren in verlaging van de productietemperatuur. In dit factsheet leest U hierover meer.
Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden