Geschreven door Communicatie
Bijzondere samenwerking tussen AsfaltNu en ’s Heeren Loo
16 december 2021

Relatiegeschenk met een verhaal

CULEMBORG / ERMELO – Trouwe relaties van AsfaltNu krijgen in de donkere decembermaand een wel heel bijzonder relatiegeschenk. Het gaat om een asfaltboorkern-voet met daarop een led-lampje. De relatiegeschenken zijn in elkaar gezet door mensen met een verstandelijke beperking, op de Repro-Postkamer in Ermelo. Met wat hulp van de begeleiders, want het was best een uitdagende klus.

De cilindervormige boorkernen worden primair gebruikt voor asfaltlaagdikte- en samenstellingsonderzoek in het laboratorium. Na dit onderzoek worden deze kernen gebroken en hergebruikt in nieuw asfalt. Deze keer zijn 50 boorkernen niet hergebruikt in nieuw asfalt, maar hebben ze een tweede leven gekregen als lampenvoet met daarop een led-lampje. Een sfeervol object dat staat voor het innovatieve en duurzame karakter van het asfaltbedrijf.Het AsfaltNu-verhaal
AsfaltNu ontstond op 31 december 2020 door samenvoeging van de asfaltcentrales van BAM en Heijmans. “Het eerste jaar waren we vooral druk om onze nieuwe onderneming goed in de markt te zetten”, vertelt directeur Diederik Oosting. “Nu werd het tijd dat we richting relaties nadrukkelijk laten zien wie AsfaltNu is en waar we voor staan. Namelijk dat we een innovatief bedrijf zijn dat toe wil naar een 100 procent circulaire en duurzame asfaltindustrie. Dat is onze belangrijkste maatschappelijke opgave. We wilden graag een relatiegeschenk dat het AsfaltNu-verhaal vertelt.”

Een brainstorm met communicatiebureau Inzpire resulteerde in een relatiegeschenk dat opvalt én waar je echt iets aan hebt. “Het object komt tot zijn recht op zowel bureaus als in huiselijke omgevingen”, stelt Diederik. “Maar we moesten de relatiegeschenken nog wel laten maken. Via het communicatiebureau kwamen we bij de Repro-Postkamer van ’s Heeren Loo. Die samenwerking past natuurlijk goed bij onze ambities op het gebied van maatschappelijk ondernemen.”

Trots
's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. De Repro-Postkamer in Ermelo is één van de dagbestedingslocaties. Er werken gemiddeld zo’n 17 mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Zij verzorgen de postverwerking en -bezorging voor het zorgpark in Ermelo. Ze doen ook veel print- en drukwerk. En daarnaast arbeidsmatig werk, zoals voor AsfaltNu.

Coördinator Siska Middelwijk: “We kregen onderdelen los aangeleverd: de bewerkte boorkernen, lampjes en stekkers. De deelnemers haalden de stekkers uit elkaar, plaatsten viltjes onder de boormonsters en plakten AsfaltNu-logo’s. Wij als begeleiders monteerden de snoertjes en stekkers. De deelnemers stopten de relatiegeschenken in doosjes. Ook printten ze de flyers en wikkels voor bij de doosjes.”

Al met al kijken de deelnemers terug op een mooie opdracht. Siska: “Het gaf onze cliënten zinvol werk waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen en leren samenwerken en iets kunnen betekenen voor een ander. Onze deelnemers hebben de relatiegeschenken met plezier gemaakt.”

AsfaltNu, voor morgen
Om toekomstige generaties een betere en duurzamere toekomst te geven, moeten we veranderen. Dat kan ook. Het kán duurzamer en circulair. AsfaltNu loopt hierin graag voorop. Noem ons gedreven vernieuwers. Gepassioneerde asfaltprofessionals met het doorzettingsvermogen om nieuwe asfaltproducten te ontwikkelen en te produceren. En om de markt bewust te maken van het belang van duurzaam en circulair asfalt en schone asfaltproductie. We doen dit samen met leveranciers van grondstoffen, aanbieders van onderdelen van asfaltinstallaties en afnemers. Iedereen in de keten is een belangrijke schakel. Samen ontwikkelen we steeds betere en duurzamere mengsels. Ook de winning en productie van grondstoffen kan en moet schoner. En samen werken we aan de schone asfaltcentrale van de toekomst. Onze missie bereiken we de komende jaren samen.

Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden