Geschreven door Jeroen Fidder
31 december 2020

Start van een nieuw, duurzaam asfaltbedrijf AsfaltNu

CULEMBORG – Na ruim twee jaar voorbereiding is het nieuwe, onafhankelijke asfaltbedrijf AsfaltNu officieel van start. AsfaltNu, gevestigd in Culemborg, is een samenvoeging van de asfaltcentrales van BAM en Heijmans. Door het bundelen van krachten is het mogelijk om te voldoen aan de maatschappelijke opgave, een asfaltbranche met een positieve impact op de leefomgeving.

Om de aankomende generaties een betere en duurzamere toekomst te geven, moet de asfaltindustrie veranderen. AsfaltNu loopt hierin graag voorop. Wij willen de markt bewust maken van het belang van duurzaam en circulair asfalt en schone asfaltproductie. Onze ambitie is dat het asfalt van morgen 100% duurzaam en circulair is. Volledig gemaakt van gerecycled materiaal, geproduceerd op een lage temperatuur en met een lange levensduur.

Onafhankelijk
Wij zijn een onafhankelijk asfaltbedrijf. Dit betekent dat AsfaltNu volledig los staat van BAM en Heijmans en niet is gebonden aan bepaalde afnemers. Wij leveren aan iedereen die asfalt nodig heeft. Van grootschalig, duurzaam asfalt voor een snelweg tot asfalt voor een oprit. Van grote, landelijke aannemers tot regionale bedrijven. Door de lokale aanwezigheid in het hele land kan AsfaltNu overal asfalt leveren. Snel, betrouwbaar en tegen de hoogste standaard.

Innovatie
Wij innoveren graag samen met partners in de totale productiekolom. Tegelijkertijd levert het nieuwe asfaltbedrijf goed en betrouwbaar asfalt voor vandaag. De innovatieafdelingen van BAM en Heijmans hebben wij gebundeld in één krachtig ontwikkellaboratorium van AsfaltNu. Daar werken de specialisten van Research & Development (de onderzoekers) in het laboratorium en technologen van de centrales dagelijks aan het asfalt voor morgen. Hiervoor zoeken wij de samenwerking met opdrachtgevers, aannemers, leveranciers en kennisinstellingen. Om zo steeds groener asfalt met een zo laag mogelijke milieukostenindicator te produceren. Met aanpassingen in het hele productieproces leveren wij een bijdrage aan de internationale klimaatdoelstellingen.

“De markt veranderen lukt alleen samen, met de keten. Van grondstof-producent tot opdrachtgever. En van overheid tot asfaltproducent. Wij staan daarom open voor samenwerking. Daarin nemen wij onze rol en verantwoordelijkheid.”
- Diederik Oosting, directeur AsfaltNu.

Voorgeschiedenis
In 2017 hebben BAM en Heijmans de eerste gesprekken gehouden. Centraal hierin was het maatschappelijke thema om toe te werken naar een branche met een positieve impact op de leefomgeving. Eind 2019 besloten BAM en Heijmans daarom de krachten te bundelen en vroegen zij een vergunning aan bij de Autoriteit Consumenten & Markt (ACM) voor de oprichting van een gezamenlijk asfaltbedrijf.
Deel dit artikel

Acht asfaltcentrales, één missie

Door heel Nederland hebben we acht asfaltcentrales. We kunnen uw asfaltproduct dus dicht bij een project produceren. Waar we dit ook doen, u kunt vertrouwen op een constante kwaliteit en de volle aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers. We onderwerpen uw asfaltproduct altijd aan een controle. U kunt er dus zeker van zijn dat het asfalt voldoet aan de afgesproken kwaliteitseisen.

Ontvang de nieuwsbrief van AsfaltNu in uw mailbox.

aanmelden